Uppdatering – Optisk fiber i Nolsokna etapp 2

Här kommer lite uppdatering av fiber projektet från Kjell på Calltech. Idag är stora delar av det ”södra” området schaktat, från stationen vid Lonhyttan har vi tagit oss ut till Äsphöjden, Spjutberg och upp till Tavlan området. Det som återstår är Gälleråsen och från Tavlan och norr ut samt knyta ihop en del tryckningar under vägarna. Just nu har vi ett sommaruppehåll med grävningen men kommer starta upp igen under augusti månad är planen. Gällande samförläggningen vet jag att Erik har haft kontakt med Karlskoga Energi så dialogen gällande samförläggningen är i full gång. Då anslutningsmöjligheterna mot den befintliga stationen i söder gick snabbare att reda ut började vi där och jobbade oss norr ut, men vi kommer så sakteliga röra oss norr ut med maskinerna också. Förhoppningsvis kan vi ansluta oss direkt mot Telias nät i norra delen också vilket gör att arbetet kommer gå ännu smidigare när vi väl är på plats.

Hälsar Nina