Sånger i advent

Söndagen den 11 december kl. 15.00 inbjuds ni till vårt traditionella arrangemang ”Sånger i advent” som byalaget arrangerar tillsammans med Svenska kyrkan.
Det blir textläsning av prästen Robin Sundler samt
sång och musik av B.O. Söderberg.
Byalaget bjuder på kaffe och hembakat bröd.
Kollekten går till kyrkans verksamhet.

ALLA ÄR VARMT VÄLKOMNA!

Almanacka 2023

Nolsokna byalags almanacka för 2023 är nu klar.
Varje almanacka är numrerad och dragning sker på årsmötet i februari.

Den kommar att försäljas på vår julmarknad den 20 november. Den kan även köpas i Källmo gårdshandel, Ingers Skafferi i Granbergsdal, Nettans lilla hembageri i Granbergsdal och på Bejers bygghandel.
Kostnaden är 120 kr.

Loppis i Kedjeåsgården

I höst kommer vi ha öppet på Nolsokna byalags loppis i Kedjeårgården under två timmar (mellan 14 och 16) varje söndag med start den 25 september och fram till och med den 13 november.

Vi håller öppet i samband med hantverksträffarna som också genomförs på söndagarna.

Senaste nytt om optisk fiber

Kort rapport från Olle (10 november:

  • Det är hög aktivitet för närvarande. Från Imkorset och upp till Säviken har grävts för fiber och el. Ett positivt samarbete mellan Calltech och Kga El och Miljö. Snyggt jobb som blev klart förra veckan. Grävarna fortsatte ner till Nina Pont för att gräva in till Gunnar, därefter ner till Tavlan för den sista grävddelen i projektet. Igår kom tomtgrävarna och la ner rör in till fastigheterna norr om Immen och idag har blåsgänget tryckt fiber mellan skåp och från skåp in till husen. De fortsätter och tar de sista delarna kring Tavlan under denna och kommande vecka. En prognos är att de sista husen ska ha fått uppkoppling kring Lucia. Vi håller tummarna för det och väntar på att se ljuset i väggen…

Kort rapport från Olle(13 oktober):

  • Full fart på grävning mot Nolby och Säviken. Samförläggning med el. Ca en vecka kvar på grävningen sen är det klart i vårt område. Anslutning till abonnenterna sker allt eftersom och vår förhoppning är att det ska vara klart innan årsskiftet.
    Nina Pont kollar på olika alternativ för abonnemang nu när Telia har lite otalt med Viasat. Vi får se vad hon kommer fram till.

 

Vandring i Lokadalen och Murstensdalen

På Youtube kan du titta på en liten film om en vandring i Lokadelns naturreservat och Murstensdalen.
Det är Per Persson från Sollentuna i Stockholm som lagt ut filmen. Han är en känd profil på Youtube som lägger ut filmer från sina vandringar på olika platser i både Sverige och utomlands. Du kan kolla hans hemsida ”In i vildmarken” om du vill veta mer om honom.
I den här filmen startar han vi byalagets vindskydd i Lokadalen och går sedan länsstyrelsens led mot Murstensdalen och vindskyddet vid Gruvtjärn.
Kolla filmen ”Vandring i bergslagens vildmarker och övernattning i vindskydd” på Youtube.

Hantverksträff i Kedjeåsgården

Söndagen den 18 september fortsätter hantverksträffarna i Kedjeåsgården igen.
Det kommer sedan att genomföras varje söndag under hösten mellan 14-17 om inte Kedjeåsgården är bokad för annat evenemang (meddelas separat).
Du kommer och går när du vill och avgiften är 20 kronor per gång och då ingår fika.

VÄLKOMMEN till en trevlig samvaro med eller utan ditt hantverk.

Yoga

Måndagen den 19 september  startar yogan igen efter sommaruppehållet.
Vi träffas som vanligt måndagar klockan 18.30 i Kedjeåsgården och håller på fram till och med den 19 december (preliminärt) .
Ledare är Daniel och det kostar 50 kronor vid varje tillfälle.

Alla är VÄLKOMNA, ingen förkunskap krävs.