Besök gårdsmuseet i Äsphöjden

Familjen Philipsson i Äsphöjden har skapat ett litet museum i anslutning till gården. Allt ifrån gamla arbetsredskap, vagnar, slädar och diverse bruksföremål huserar numera i gårdens museum. Det äldsta föremålet i museet är faktiskt en yxa från stenåldern som hittades av Kurt Johansson under vårsådden år 1977. Yxan är alltså mellan 5000-8000 år gammal.
Siw Philipsson är född och uppväxt på gården och är den nuvarande ägaren. Den har varit i hennes släkt i snart 200 år. När museet invigdes i augusti 2019  fick hennes barnbarn Annie och Isac, sjunde generationen på gården, hjälpas åt att klippa bandet.
Är du intresserad av att besöka museet kan du kontakta Siw eller Håkan Philipsson för en visning. Ring 070-523 4878 (Siw).

Besök ett naturreservat

I Nolsokna finns ett stort antal naturreservat, se  NATURRESERVAT I NOLSOKNA.

Vandra

Runt om i Nolsokna finns några lämpliga vandringsleder.

Grillplatser

Vill du bara komma ut i naturen en stund kan du besöka någon av grillplatserna i trakten.


Nolsokna byalags vindskydd i Lokadalen

Fiske

Nolsokna byalag arrenderar sjöarna Immen och Trettjärn och erbjuder den intresserade att fiska för en billig penning. I båda sjöarna har byalget båt till uthyrning. . I sjöarna finns gädda och stor abborre. Mer information hittar du på sidan FISKE.

Behöver du tillgång på en fotbollsplan/idrottsplats?

Nolsokna byalag har en egen fotbollsplan, kallad Vargberget. Planen är inte en riktigt fullstor fotbollsplan men den är lämplig för både fotbollsträning och andra aktiviteter. På planen finns det två fullstora och flyttbara fotbollsmål. Läget är sådant att gräsplanen blir spelbar tidigt på säsongen.
I anslutning till planen finns en grillplats.
Planen ligger på gångavstånd från Kedjeåsgården. Om du vill kombinera din vistelse i Kedjeåsgården med lämplig uteaktivitet passar Vargberget utmärkt.

Har du frågor kan du kontakta Sören Frisk (070-350 5882) eller Siw Philipsson (070-523 4878).

Behöver du hyra en lokal?

Nolsokna byalag har en egen föreningslokal, den gamla skolan i Kedjeåsen som nu kallas Kedjeåsgården. Lokalen är välutrustad och går att hyra för den som behöver en fest- eller möteslokal.  Mer information hittar du på sidan KEDJEÅSGÅRDEN.