Kedjeåsgården

Kedjeåsgården ägs av Nolsokna byalag och den är en sammanhållande länk i bygden. Det är där vi samlas för de flesta av våra aktiviteter och det är där som vår styrelse har sina möten.

Kedjeåsgården, som är den gamla byskolan i Kedjeåsen, har varit den fasta samlingspunkten sedan byalaget bildades 1984. Den 1 april 2010 köptes gården av från Karlskoga kommun. Sedan dess har vi investerat i ett nytt avlopp, jordvärme samt en ny handikappanpassad toalett.

Kedjeåsgården ligger i norra Karlskoga (ca. 1,5 mil från centrum, alldeles efter väg 205 mot Grythyttan). Den ligger inte långt från sjön Immen eller Lokadalens Naturreservat.. Gården kan hyras för exempelvis familjeträffar, fester, kurser eller konferanser.

På Kedjeåsgårdens bottenvåningen finns en stor samlingssal med stolar och bord för  90 personer. Där finns också ett fullt utrustat kök med tillgång till kyl, frys, två spisar med ugnar, diskmaskin för storkök, kaffebryggare för stora sällskap samt porslin/bestick för 90 personer. Övrig utrustning är:

  • Internetanslutning (inloggningsuppgifter på anslagstavlan i stora salen).
  • Projektor och duk.
  • Kopiator.
  • Högtalare

In till huset finns en handikappramp och på bottenvåningen finns en handikappanpassad toalett.

På övervåningen finns en stor gymnastiksal och ytterligare en toalett (dock ej handikappanpassad).

Kostnaden för att hyra gården under ett veckoslut (fredag för att staälla iordning, lördag för festligheter, söndag för städning) är 1 000 kronor. Medlemmar i byalaget hyr för halva kostnaden. Det går även att hyra del av dag och på vardagar, allt enligt överenskommelse.
Vid eventuell avbokning mindre än 30 dagar före bokningsdatumet skall halva avgiften betalas.

Ansvarig för uthyrning av Kedjeåsgården är Siw Philipsson

mobil: 070 523 4878

e-post: esphojden241@telia.com